Castelul Peleș Sinaia
Este un palat din Sinaia, construit între 1873 și 1914. Fostă reședință de vară a regilor României, în prezent este muzeu. Castelul Peleș este unul dintre cele mai importante edificii de tip istoric din România, având caracter de unicat și este, prin valoarea sa istorică și artistică, unul din cele mai importante monumente de acest fel din Europa celei de-a doua jumătăți a secolului al XIX-lea.
Castelul Cantacuzino
Castelul Cantacuzino din Bușteni este unul dintre cele mai spectaculoase monumente istorice din România, reintrat în circuitul turistic în anul 2010. Ansamblul Castelului Cantacuzino este format din 4 corpuri. Pavilionul central are o suprafață de 3.148 mp în total (demisol, parter și etaj) și este construit dintr-o fundație de beton, pereți de piatră cioplită și acoperiș din țiglă. In pavilionul central se află o colecție de heraldică reprezentând blazoanele familiilor înrudite prin alianță cu familia Cantacuzino, precum și portrete ale membrilor familiei din ramură munteană.
Lacul Paltinu
În judeţul Prahova, în cheile “La Tocile” pe Valea Doftanei, se află Lacul Paltinu. Destinatia noastră într-o zi de 1 Mai.
De la Câmpina până la baraj am întâlnit un peisaj încântător. Multă verdeaţă, grădini cu pomi fructiferi, imagini desprinse din basme, imagini de toată frumuseţea pe Valea Doftanei. Lacul este unul din cele mai importante obiective turistice din zonă şi datorită peisajului ce-l înconjoară atrage mulţi turişti.
Fântâna lui Manole
Fântână Meșterului Manole este situată aproape de centrul orașului Curtea de Argeș, Pe zidul fântânii sunt scrise cuvintele: "Fântână lui Manole, monument istoric, secolul al XVI-lea". O curiozitate o prezintă inscripția de pe zidul frontal, care se pare că datează din secolul al XIX-lea. în vecinătatea Mănăstirii Argesului.
Babele
Babele sunt „martori de eroziune”, formate prin erodarea eoliană diferențiată a diferitelor strate geologice în care sunt sculptate (conglomerate cretacice) și se găsesc în imediata vecinătate a cabanei cu același nume.Ciupercile de piatră numite „Babele” — monumente ale naturii — aflate chiar în fața cabanei, precum și Sfinxul din imediata apropiere, constituie atracții importante, explicând afluența turiștilor la cabana Babele.Păstrând legătura cu Sfinxul, Babele au fost supranumite „Altarele ciclopice din Caraiman”, fiind închinate Pământului și Cerului, Soarelui și Lunii, ca și lui Marte, zeu al războiului și al agriculturii.