Delta Dunării 
  
  Măsoară aproximativ 3446 km² și se află în mare parte în Dobrogea și parțial în Ucraina, este a doua ca mărime și cea mai bine conservată dintre deltele europene. Delta Dunării a intrat în patrimoniul mondial al UNESCO în 1991, fiind clasificată ca rezervație a biosferei la nivel național în România și ca parc național. 

Cetatea Histria

 A fost întemeiată la mijlocul secolului al VII-lea, de coloniștii veniți din Milet. Orașul a avut o dezvoltare neîntreruptă timp de 1300 de ani.    Săpăturile arheologice începute încă din 1914, au scos la iveală, pe lângă zidurile incintă, o serie de monumente remarcabile, datând din diferite perioade de existență ale cetății. De asemenea săpăturile au oferit un bogat material arheologic, ce se regăsește în muzeul cetății. Astfel, Histria, este cea mai veche așezare urbană din țară. 

 

Peștera Limanu

La numai câţiva kilometri de Mangalia, există o peşteră misterioasă în care cei mai mulţi care au păşit acolo, nu s-au mai întors. Ascunsă în pântecele unui deal, o lume străveche şi plină de mister încă nu se arată la faţă pentru a fi înţeleasă: Peştera de la Limanu.

 Mănăstirea  Celic Dere

 Numele, de origine turcă, l-a primit de la pârâul din apropiere care în traducere înseamnă “ pârâul de oțel “. Potrivit documentelor care există, prima biserică în acest loc a fost ridicată la începutul secolului al XIX-lea, pe locul unde se află, astăzi, cimitirul, de “arhiereul” Athanasie Lisivencof. 


Cetatea Ibida-Slava Rusă

 Desfășurată pe o suprafață de 24 de hectare, cetatea este situată la marginea de vest a satului Slava Rusă, pe valea pârâului Slava, fiind singură cetate al cărei spațiu fortificat este străbătut de un curs de apă și prezintă lucrări de îndiguire, canalizare, poduri. În prezent, cetatea este acoperită mai mult de jumătate de satul Slava Rusă.